Van regenactige Sydney naar zonnige Byron Bay! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Natasja Koene - WaarBenJij.nu Van regenactige Sydney naar zonnige Byron Bay! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Natasja Koene - WaarBenJij.nu

Van regenactige Sydney naar zonnige Byron Bay!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Natasja

02 Mei 2009 | Australië, Byron Bay

OK, you've made it to the promised land! Byron is no secret. When it's good, it's unsurpassed: long days, balmy weather, endless beaches, delightful accommodation, delectable food, delirious nightlife and an ambling milieu. But when it's bad, let's just say it's very crowded.

Als ik de Lonely Planet moet geloven is Byron Bay dus de plek om naar toe te gaan... En dat is ook wel een beetje waar, want iedereen is werkelijk onderweg naar Byron Bay!

Zaterdag is het echt begonnen... Reizen met je backpack en gewoon niet weten waar je de volgende dag zal zijn! Begonnen in Newcastle waar we heerlijk op het strand hebben gelegen...

Port Stephens is onze volgende stop! Helemaal doodgeprikt door de muggen, maar wat wil je als je in een hutje in de bush zit! Een wandeling van 2 uur door de bush brengt ons dan eindelijk bij de supermarkt om inkopen te doen voor onze echte aussie bbq! Dit hostel had namelijk een very awesome bush kitchen.. Het was zelfs zo dat we koala's konden spotten vanaf ons balkon, maar die hebben we helaas gemist!

Maandag is het weer tijd voor een lange busreis om vervolgens aan te komen in het woonkamerachtige hostel in Port Macquarie... Een echt internationaal potje Uno en Mamma Mia kijken op zn tijd is ook best gezellig! Maar we komen eigenlijk voor het Koala ziekenhuis.. Gelukkig (maar voor ons wat minder) waren er momenteel niet zo veel Koala's te vinden en dus was dit bezoek van korte duur...
Langs het water van Port Macquarie was een lange 'muur' van beschilderde stenen te vinden.. Van Liefdes verklaringen tot rouw berichten.. En van Kangaroo's tot Hollands Glorie!

Nadat we drie dagen elke dag opnieuw onze backpacks in en uit pakken (Je snapt dat ik inmiddels natuurlijk weer dingen heb gekocht en spijt heb dat ik bepaalde dingen heb mee genomen...), wat betekend dat ik inmiddels al bijna een prof ben, vonden we wel dat we een keertje 2 nachten in het zelfde hostel mogen verblijven.. Coffs Harbour leek vol met intressante dingen en dus zeker de moeite waard om 2 dagen te blijven... Omdat we alle 4 wel weer eventjes klaar waren met de hele dag druk activiteiten ondernemen hebben we alleen de Big Banana gespot, die een beetje tegen viel en waar we dus na 10 minuten wel toe waren aan een heerlijke Subway!

Op koninginnedag komen wij aan in Byron Bay, waar we hadden verwacht (omdat er in Sydney namelijk een Koninginnenach feest was met Frikandellen en Kroketten) dat groots te kunnen vieren... Het oranje bleef even weg, maar een heerlijk avondje stappen hebben we er wel van gemaakt!

Het weer is wat minder dan verwacht, wat betekend dat we nog niet hebben gesurfd! Maar in surfshort (die ik inmiddels uiteraard heb toegevoegd aan mn garderobe!) kan je hier zeker heerlijk genieten van een koud biertje!

Voorlopig blijf ik dus nog wel eventjes zitten in Byron en kijk ondertussen een beetje rond om misschien hier ergens werk te vinden!

See ya!