Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Natasja Koene - WaarBenJij.nu Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Natasja Koene - WaarBenJij.nu

Bangkok

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Natasja

25 Maart 2010 | Thailand, Bangkok

Bij aankomst in m'n hotelkamer krijg ik tranen in m'n ogen. Het is werkelijk zo ontzettend relaxed en chill. M'n nieuwe Ipod heb ik de laatste dagen minimaal gebruikt omdat de batterijen bijna leeg zijn en ik wil iets over houden voor noodgevallen, als ik een adres of telefoonnummer online moet zoeken.. In m'n hotelkamer kan ik m'n ipod opladen met de Ipod speakers.. Gratis Wifi is helemaal super en als ik de tv aanzet begint net m'n meest favoriete programma McLeod's Daughters. Helemaal super hier dus..

Zaterdag (20 Maart) heb ik een lekkere relax dag met boek en muziek aan het zwembad, het is namelijk echt bloody hot (34 graden)! Als ik 's avonds op pad ga voor wat te eten zie ik de veel besproken protesterende bendes voor bij rijden! Veel geluid, lawaai en geschreeuw, maar ik heb het idee dat er geen kwaad achter zit. Geweldadig worden ze niet en het is eerder amuzerend om het te aanschouwen..
Zondag besluit ik om maar eens op pad te gaan. Voornamelijk ook naar andere accomodatie want ik realizeer dat als ik in 'Glow' wil blijven tot donderdag ik geen geld meer over heb om uberhaupt te eten, laat staan een tour te maken of souveniers te kopen..
Op straat kom ik een aaridge man tegen die me uitlegt waar winkels zijn en hij houd een Tuk-Tuk aan die mij voor 20 baht wel kan afzetten.. Ik lijk waarschijnlijk een rijke europeaan want hij zet me af bij een dure winkel met pakken en deftige jurken, niet echt waar ik naar zoek eerlijk gezegd. Binnen een minuut ben ik dus weer weg en dezelfde man in Tuk-Tuk wil me wel verder brengen (binnen de al afgesproken prijs wel is waar, dus dat scheelt), maar zet me vervolgens af bij een juwelier, nee bedankt!
Opzich is de Tuk-Tuk rit best een ervaring opzich! Tuk-Tuk, three wheeled motorized trishaws, is een fiets achtig karretje met zit gedeelte achterop. Moeiljk uit te leggen, foto's zeggen meer dan duizend woorden, niet waar?

Toch ga ik de gok nog een keer wagen, maar tot overmaat van ramp zet ook deze nieuwe chauffeur me af bij een winkel dat zeer boven m'n budget is.. Het begint me langzaam te dagen waarom dit gebeurt. De eigenaren van deze winkels betalen de chauffeurs, door middel van benzine waardebonnen, om nieuwe klanten naar hun winkels te brengen... Naief van mij opzich wel, maar goed.
Ik ben inmiddels kilometers ver van m'n hotel en heb geen idee waar ik ben.. Een andere Tuk-Tuk aan houden doe ik maar niet meer en begin te lopen, zonder idee of ik uberhaupt goed ga. Ik mag dan mn lonely planet bij me hebben, de borden op straat zijn mij toch niet echt duidelijk..
Na zeker zo'n 3 uur te hebben gelopen in de Thaise 34 graden ben ik gelukkig weer in m'n vertrouwde straat.
Een goed (en goedkoop; ik betaal de helft van wat ik in Glow betaal per nacht, voor 3 nachten) hostel vind ik gelukkig wel.. Ik vind dat ik wel een goed dinner verdient heb vandaag en besluit mezelf op Italiaans te trakteren, geld heb ik inmiddels door mn goedkopere accomodatie gelukkig wel weer..
Lekker vroeg m'n bed in om Gran Torino te kijken op m'n Ipod!

Maandag ga ik na eerst op m'n gemak te ontbijten, douchen, spullen pakken en internetten at Glow Hotel, verkassen naar mijn net zo relaxte hostel! Gelukkig kan ik wel al inchecken.. De rest van de dag doe ik lekker rustig en relaxt, beetje lezen en gewoon niks hoeven.. Wel boek ik voor de volgende dag een tour!

De volgende morgen moet ik lekker vroeg op om m'n volgeplande dag te beginnen met een bezoek aan de WAR Cemetry van WW2. Opzich vind ik dit niet zo heel intressant, maar frapant is dan weer wel dat er een hele sectie is waar Dutchies liggen, de Nederlanders zijn ook werkelijk waar overal in overvloed aanwezig!

We maken een stop @ River Kwai, waar over de Deathly Bridge zich bevind. Die is inderdaad best scary om over te lopen, omdat er grote spleten tussen de loopplanken zitten, tegenliggers is dus echt een drama. Met veel moeite draai je je om elkaar heen over deze smalle brug.. Vervolgens gaan we echt iets Thais doen... Olifant rijden, echt heel gaaf. De olifant waar ik (samen met een australische jongen) op rij is echt mega groot en ik zit dus echt heel hoog! Dit is toch wel een hele gave ervaring dat je een keer moet hebben meegemaakt...
Na de lunch (wat uiteraard bestaat uit thais eten, rijst ect.) worden we met een motorboot weg gebracht op de rivier tegen de stroming in.. Terug gaan we met een bamboo vlot! De stroming is echt heel sterk, maar gelukkig hebben we thaise jongens die het vlot voor ons toeristen bestuurd.

We stoppen nog even bij een waterval voor dat we naar de tiger temple gaan..
Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno is een soort wildlife park, met tijgers als belangrijkste dieren, die de monniken van de temple hand raised and imprinted to humans. De tijgers zijn opgevoed door mensen en daardoor dus gewend aan mensen... Van te voren dacht ik dat het meer een echte temple was dat tijgers in bezit had en soort shows opvoerden, wat ik echter niet van te voren wist, stond ik het volgende moment opeens een tijger te aaien en had een werknemer m'n camera genomen om foto's te kunnen maken. Ik ging met zo'n 6 verschillende tijgers op de foto en liep dus gewoon tussen de tijgers door, gelukkig was er een begeleider bij die je geen seconde uit het oog verliest, want zo ging ik zitten naast een tijger, draaide de tijger zich om, ik werk door de werknemer dus meteen om hoog getrokken. Ze mogen dan gewend zijn aan mensen, het zijn en blijven wel tijgers!
Ik vond het persoonlijk wel ontzettend eng, maar hoevaak heb je nou de mogelijkheid om tijgers te aaien en met ze op de foto te gaan..

Zo had ik dus een geweldige dag in Thailand met unieke ervaring!

De volgende morgen hang ik een beetje rond op de marktjes met alle leuke thaise souveniers! Ik moet tenslotte toch wat cadeautjes meenemen. 's Avonds ontmoet ik in m'n hostel Karen, waarmee ik 's avonds een boottocht op het kanaal maak, langs al de temples e.d. aan het water in Bangkok!

25 Maart is m'n laatste dag en ik kom er achter dat Andrea ook in Bangkok zit en morgen naar huis vliegt. We gaan 's middags gezellig meeten in Khao San, lunchen en nog meer souveniers shoppen! Gek om zo ver van huis opeens met een vriendinnetje te zijn.. 2 dagen later zien we elkaar weer gewoon in Sassem!

's Avonds pak ik de airport bus naar het vliegveld om na een geweldige reis, het ontmoeten van vele nieuwe leuke mensen en kilometers vliegen/treinen/bussen en vele touren, 11 maanden en 3 weken weg van huis, weer naar huis te vliegen...

Dit was een ervaring om nooit te vergeten en om m'n hele leven naar terug te kunnen kijken!!