Au Pair in Perth! - Reisverslag uit Perth, Australië van Natasja Koene - WaarBenJij.nu Au Pair in Perth! - Reisverslag uit Perth, Australië van Natasja Koene - WaarBenJij.nu

Au Pair in Perth!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Natasja

24 Juli 2009 | Australië, Perth

Inmiddels is het alweer meer dan acht weken geleden dat ik t vliegtuig van Cairns naar Perth heb gepakt en aan ben gekomen bij de Familie Lans in South Perth... In eerse instantie natuurlijk een beetje zenuwachtig want ik word tenslotte opgehaald door mensen die ik niet ken, nog nooit heb gezien en alleen via de telefoon heb gesproken. Maar bij wie ik wel de komende 3,5 maand in huis ga leven en werken..

Mijn vlucht komt dinsdagavond 26 mei laat aan en dus staan Mike en Alice mij zonder kinderen op te wachten in de aankomst hal.. Mike zn ouders zijn van oorsprong Nederlands en onderweg naar huis probeert Mike met zn gebrekkige Nederlands een gesprek met mij te voeren.. Na een kort ritje door de stad kom ik aan in t ruime huis en ontmoet ik de duitse Au Pair Nicole die ik ga vervangen..

De eerste 2 dagen ben ik met Nicole (aangezien de ouders gewoon moeten werken) en zo leer ik hoe haar dagen er ongeveer uit zien.. De maandag na mn aankomst is een Public Holiday en ook vrijdags zijn de kids vrij en dat betekend een lang weekend om het gezin te leren kennen en mn kamertje mn eigen te maken..

Dinsdag gaat t echt beginnen en is het mijn taak om voor de kids te zorgen als de ouders weg zijn.. Meestal begin ik vroeg en zorg ik dat de jongens hun ontbijt eten en aankleden, en lunchpakketjes klaar staan. Max loopt vaak zelf naar school om kwart over 8 en samen met Charlie breng ik Ben om 8.45 naar school. De rest van de dag ben ik samen met Charlie. Having fun, lezen boekjes, gaan naar de bieb, speeltuintjes, kijken tv en spelen in zn kamertje... Als Charlie 's middags slaapt doe ik dingen in het huishouden. Opruimen, stofzuigen, schoonmaken, de was.
Om 3 uur halen Charlie en ik Ben van school om vervolgens tot 3.15 te wachten op Max. Alice komt de ene dag optijd thuis van haar werk om de boys zelf op te halen en de andere dag pas laat en heb ik ze 's middag alle 3.

Op maandag en vrijdag gaat Charlie naar een family day care (waar Alice hem heen brengt) en ben ik dus na t ochtend ritueel vrij, soms doe ik dan nog eventjes wat schoonmaak werk of was wat is blijven liggen.... Regelmatig pas ik 's avonds op als Mike en Alice weg moeten..

Max is de oudste (8 ) en erg slim voor zijn leeftijd. In veel dingen denkt hij dat hij al volwassen is en arguing is dan niet zo'n slim idee. Helaas voor hem kwam hij er al snel achter dat ik toch wel iets meer wist over Harry Potter en Pokemon dan hij en een discussie ligt dan bij voorbaat al in mij voordeel. En gezien het feit dat ik sinds ik hier ben opnieuw de HP boeken ben gaan lezen (inmiddels in deel zes ben) en samen met Max de films kijk, kan hij uren lang vragen blijven stellen over alle details die in de film achterwege worden gelaten en in de boeken zo belangrijk zijn.. Door HP en mijn intresse in de Footy (en de AFL kaarten) hebben Max en ik een leuke vriendschap opgebouwd.
Footy (American Football) is een soort Rugby. Maar daar heb ik me al snel in verkeken, want ze hebben veel verschillende soorten, zoals wij dat kennen, Rugby. Onder Footy wordt in Australie namelijk Rugby Union, Rugby League of 'Aussie Rules' Australian Rules football (Australian Football League, AFL) bedoelt... Deze hebben allemaal andere regels en doelpalen, ik probeer de verschillen te begrijpen maar kan echt niet onthouden wanneer ik nou naar wat voor wedstrijd zit te kijken. Rugby Union is de rugby die ook in NL wordt gespeelt.

Ben wordt over 2 weken zes jaar. Hij houdt ontzettend van tekenen en kleuren. Op school leert hij al lezen en schrijven. Net als Max heeft hij Football kaarten waar de spelers van de teams van AFL op staan om te verzamelen en te ruilen en laat zijn verzameling contstant zien en zodra hij nieuwe heeft moet hij die meteen showen.. Ben wil vaak dezelfde dingen als zn oudere broer, maar hij is duidelijk nog te jong om sommige dingen te begrijpen. Ben is heel erg aware of people’s feelings en zijn vriendschappen zijn heel belangrijk voor hem. Zo begon hij een keer spontaan hard te huilen omdat Charlie upset was...

Charlie (turning 3 in Oktober) is mijn grote vriend. Hij lacht om alles en maakt me altijd weer aan het lachen.. Samen kunnen we de grootste lol hebben om niks, gekdoen en zn favoriete boekjes lezen.. Hij is very good in dingen zelf doen en doet alles wat Max en Ben doen... Zo snijd hij zelf zn bananen, knipt zn porrigde open, schenkt drinken in en schilt zn gekookte eieren (waar hij helemaal gek op is)...

Ik werk zo'n 30 tot 35 uur in de week en heb dus genoeg vrije tijd om lekker Perth te verkennen en Cappucino's te drinken... Naast mn gewone werk pas ik ook nog regelmatig op op Pip's kids, die hier in de straat wonen, Jack (4) and Abbey (2,5). Zo verdien ik nog eventjes wat extra's!

Ik beloof dat t nu niet meer zo lang gaat duren voordat ik mn volgende blog ga plaatsen, want er valt nog genoeg te vertellen over mn leven in Perth and Wesley College!

Wordt vervolgd!