X-mas & New Years Eve!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Natasja
03 Januari 2010 | Australië, Sydney
2de kerstdag word in Australia niet echt gevierd, ze hebben alleen overal uitverkoop vandaag.. Het is een warme dag en we genieten van de zon bij het zwembad, in de tuin, met een lunchBBQ! Op eerste kerstdag hebben we de auto van Daniels au pair meegenomen en ik ga vandaag dus voor het eerst links rijden.. Zo gaaf! Ik hou echt van auto rijden en dat is al zo lang geleden!
Omdat veel mensen vakantie hebben is het zondags lekker druk als we met het gezin naar Philip Island gaan.. We bezoeken wat stranden, en zoeken voor de zeehonden waarvan ze zeggen dat je ze kunt zien van de zeehonden lookout! Na een fish&chips gaan we naar de bekend pinguin parade! Heel cool om de pinguins aan het einde van de dag terug op het strand te zien komen met eten voor hun jonkies....
Omdat Nikki en ik dinsdagochtend vroeg naar Sydney vliegen voor oud&nieuw gaan we de volgende dag alvast naar Melbourne en slapen in het appartement van Marc&Shannon! Om na zo’n lange tijd alle meiden waarmee ik aan het begin heb gereist aan de oostkust nu weer in Sydney te zien is echt zo raar, maar ontzettend leuk! Om lekker bij te kletsen drinken we ’s avonds een drankje @ Darling Harbour!
De dag voor New Years Eve is lekker rustig, bij het zwembad hangen en boodschappen doen voor de grote dag!
The big day, de dag waar we al maanden naar uit kijken en mee bezig zijn.. Waar ik bijna niet eens naar toe kon omdat ik geen accomodatie kon vinden... New Years Eve!
We besluiten om het erop te wagen en in de rij te sluiten voor Mrs Macqueries Point in the Botanic Gardens rond half elf ’s morgens.. In de rij staan is al gezellig en we hebben genoeg bi te praten.. Na lang in de rij te hebben gestaan word ik toch wel een beetje nerveus, wat nou als we er niet meer in mogen, want na 19000 mensen zeggen ze stop!
Gelukkig kunnen we na 2,5 uur weer ademhalen, want we zijn binnen.. We made it to a very very good spot to watch the fireworks.. The Fireworks!
Ik kan gewoon niet beschrijven hoe ontzettend gaaf deze dag was.. Jeetje wat was dat gaaf, een van mn beste dagen hier in the Oz! De hele dag ‘wachten’ tot 12 uur was juist zo ontzetttend gezellig! Carmen en ik hebben de boel eventjes op stelten gezet.. Liedjes in de menigte gooien en iedereen vragen mee te zingen! Oke, uiteindelijk hebben we onszelf voornamelijk ontzettend voor lul gezet, maar wat maakt dat uit?? We kennen verder toch niemand en wij hebben zoveel lol gehad en daar gaat het tenslotte om!
Om 12 uur werden we allemaal een beetje emotioneel en kwam het besef bij mij dat ik toch wel echt al ontzettend lang van huis ben, maar ook hoe gaaf het gewoon was om al die maanden in Australia te zitten en ik ga nog niet eens snel naar huis!
Het vuurwerk is adembenemend. In Australia is het verboden zelf vuurwerk af te steken, dus je moet het hebben van de shows van de grote steden! In Sydney zijn ze al 15 maanden van te voren bezig met de voorbereidingen, dan denk je echt even van wow! Het duurt dan wel ‘maar’ 12 minuten, het is het graafste vuurwerk ooit gezien!
1 januari is een beetje een brak dag... Ik denk dat ik nog lekker aan het uitslapen ben, totdat &%(#*$ het brandalarm afgaat van mijn accomodatie gebouw! Eerst denk ik, naja laat maar gaan, maar als ze ook gaan omroepen dat je zo spoedig mogelijk het gebouw moet verlaten besluit ik toch maar eventjes mijn bed uit te gaan en naar buiten te gaan.. Beetje jammer, vals alarm, minder prettige eerste ochtend van het nieuwe jaar...
Omdat het mijn laatste avond is in Sydney, gaan we nog wel even een drankje doen in de vertrouwde Scubar & Sidebar, de bars waar we in onze eerste weken veen zijn geweest! Zaterdag neem ik ’s avonds de nachtbus terug naar Melbourne, maar eerst gaan we nog eventjes gezellig naar Manly, naar t strand en beetje shoppen! Ein-de-lijk koop ik mijn cowboyhoed waar ik al maanden naar op zoek ben..
Als ik terug ben in Mt Eliza gaat het gewone leven weer beginnen.. 2 dagen werken in de speelgoedwinkel van Daniel en 2 dagen werken als au pair voor Ryan (5) en Benjamin (turning 3 on the 2nd of feb, te toevallig!)! Wel heb ik weer de auto van Daniel want zn au pair is inmiddels weg.. Lekker cruisen met mn cowboyhoed op, dakraam open en muziek hard!
What a life (L)!